Nedjelja, 29.4.2018., je za naše mlade rukometaše značila završetak obveza u državnim ligama.

Dječaci “A” (2004. godište) su odigrali utakmice ranije odgođenog 7. kruga I HRLDA zapad i snage odmjerili s ekipama Rovinja i Poreča. Iako smo već ranije osigurali plasman na završnicu prvenstva Hrvatske natjecateljski duh nas je vukao po nove dvije pobjede. Na realizaciju naših želja veliki utjecaj imali su izostanci Delišimunovića i Rajiča.

RK GOSPIĆ – RK ROVINJ 31:20 (12:12) – velikim brojem tehničkih porešaka u prvom dijelu utakmice omogućili smo protivniku da na odmor ode pri neriješenom rezultatu (12:12). Nastavak je, unatoč izlasku Kovačevića, jednog od ponajboljih igrača ekipe, ponudio fantastičnu igru naših dječaka u oba smijera i rezultat 19:8 u drugih 20 minuta utakmice. Najraspoloženiji je bio Starčević sa 8, a slijedili su ga Maras sa 6, Klobučar s 5 i Kovačević s 4 pogotka. Debitantsku utakmicu na golu imao je Petar Milković i svojim obranama opravdao očekivanja.

RK POREČ – RK GOSPIĆ 21:19 (11:9) – izostanak Delišimunovića i Rajiča uvelike je smanjio mogućnost rotacije što se vidjelo u ovoj utakmici. Iako smo većinu prvog dijela proveli u vodstvu (3:2, 5:4, 8:6), dolazi do umora i pada koncentracije te protivnici preokreću rezultat i na odmor odlaze pri vodstvu 11:9.  Dodatnim naporima u drugom poluvremenu serijom 4:0 stižemo zaostatak od 3 pogotka (13:16) i prelazimo u vodstvo (17:16). Nova crna rupa uzrokovana umorom naših dječaka omogućuje ekipi Poreča ponovni prelazak u vodstvo i pobjedu 21:19. Milković B. je postigao 6, dok su Župan i Dasović dodali po 4 pogotka.

 

Nakon dječaka na teren su izašli mlađi kadeti odigravši utakmice 10. kruga I HMKRL zapad protiv Kozale i Poreča. Ostvarene poraze je u drugi plan, pogotovo u prvoj utakmici, bacio pristup naših igrača koji je bio za svaku pohvalu.

MRK KOZALA – RK GOSPIĆ 13:9 (29:24) – unatoč tome što su protivnici cijelu utakmicu proveli u vodstvu lijepo je bilo gledati pristup, borbu i rastrčanost naših igrača koji su većinu svojih napada završavali za desetak sekundi. Poraz je u konačnici zaslužen, ali put kojim treba ići i nastaviti raditi širom je otvoren. Milković i Vukelić postigli su po 7, Starčević je dodao 3 pogotka, a vrlo dobar je u drugom poluvremenu bio Stipetić na golu.

RK GOSPIĆ – RK POREČ 13:22 (5:11) – padom snage pala je i potrebna agresivnost te u konačnici ostvarujemo nepotrebno visoki poraz. Biškupić se na golu istakao s par lijepih obrana, a po 2 pogotka postigli su Suknaić, Kovačević, Šop, Kolačević i Starčević.