Kvaliteta rada kluba od sada će biti na još većoj razini.

Proteklih petnaestak godina rad kluba je bio izvanredan, u rangu s najvećim i najboljim rukometnim klubovima i rukometnim školama u Hrvatskoj, no cjelokupno napredovanje i uspjesi ovisili su o nekolicini rukometnih zaljubljenika koji su svoje živote prilagodili isključivo boljitku Rukometnog kluba “Gospić”, te unaprjeđenju društva i zajednice Gospića i okolnih gradova.

Klub je prije nekoliko godina postavio dugoročne ciljeve kojih se tvrdoglavo pridržavao, polako ih ostvarivao i svake godine sve više nadograđivao, što se pokazalo kao pun pogodak. Jedan od njih je ulaganje u trenere  i njihovo obrazovanje. Obrazovanje trenera je prijekopotrebno za što kvalitetniji trenažni proces, a u ovom slučaju pokazalo se kao jedna od najbitnijih i presudnih stavki prilikom zadovoljavanja uvjeta koji će naš klub dovesti na jedan novi i veći nivo rada.

Naime, Zajednica sportova grada Gospića u svojim je redovima otvorila dva nova radna mjesta, a cilj je bio zaposliti dva nezaposlena sportaša s diplomom trenera svoga sporta. Jedan od kandidata koji su zadovoljavali sve uvjete bio je i naš dugogodišnji član, seniorski igrač i od 2021. godine diplomirani rukometni trener Mate Pavelić.

Potpisivanjem ugovora na neodređeno vrijeme Mate Pavelić je od 15. veljače 2021. godine stalni zaposlenik ZSGG koja ga je automatski u punom obujmu dala na raspolaganje našem klubu gdje će kao osoba profesionalac u narednim godinama odrađivati brojne poslove oko treniranja rukometnih grupa i organizacije cijelog Rukometnog kluba “Gospić”.

Ovim je potezom ZSGG napravila jedan veliki korak naprijed u osiguravanju egzistencije sporta i rukometa na području grada Gospića i njegove okolice koja više ne ovisi o dobroj volji pojedinaca već je obaveza zaposlenika.